Мудри изреки и поговорки

Мир, вера, љубов, надеж

Четири свеќиСи биле четири свеќи кои полека гореле и во меѓувреме разговарале.

Првата свеќа рекла: „Јас сум МИР ... луѓето не успеваат да ме сочуваат, нема потреба да горам понатака... мислам дека ќе се угасам“ и веднаш се угасила.
Втората свеќа рекла: „Јас сум ВЕРА ... за жал многу луѓе имаат само...

Register to read more...

Научив...

Животни лекцииНаучив...најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.
Научив...Кога си заљубен,тоа се гледа.
Научив...Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“...тогаш мојот ден е нешто посебно.
Научив...дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.
Научив...дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.
Научив...

Register to read more...

Збирка мудри мисли 01

  • Повреди ме со вистината, ама никогаш не ме теши со лагата.
  • Тие твои празни зборови не вредат ништо, покажи се за да ти верувам.

Register to read more...

Никогаш не е лесно...

Никогаш не е лесно да се вратиш назад на минатото, но секој човек може да почне сега и да направи нов крај во неговиот живот.

~ Сандра Апостоловска ~

Збирка на мудри изреки

  • Не се расправај со будала. Луѓето можеби нема да ја воочат разликата.
  • Во љубовта треба да знаеш да не ја пречекориш дозволената брзина и да не се паркираш на погрешно место.

    Register to read more...

Page 1 of 6