Скулптури од стари CD-а 01

Сигурно низ дома ви се наоѓаат доста оштетени или нефунцкионални CD-a, нели??? Австралискиот скулптор и илустратор Sean Avery пронашол интересен и креативен начин како би можел да ги употреби. Тој од старите CD-a прави разни скулптури на животни. Прво ги крши на ситни соодветни парчиња кои потоа ги употребува за да ги прави прекрасни форми на скулптури на животни. 

Следниот пат кога ќе се запрашате што да правите со старите и оштетени CD-a еве неколку начини за што би можеле да ги употребите.

Креативни скулптури 01

Креативни скулптури 02

Креативни скулптури 03

Креативни скулптури 04

Креативни скулптури 05

Креативни скулптури 06

Креативни скулптури 07

Креативни скулптури 08

Креативни скулптури 09

Креативни скулптури 10

Креативни скулптури 11

Може да ве интересира и: