Арт и дизајн

Скулптури од стари CD-а 01

Креативни скулптури од стари CD-aСигурно низ дома ви се наоѓаат доста оштетени или нефунцкионални CD-a, нели??? Австралискиот скулптор и илустратор Sean Avery пронашол интересен и креативен начин како би можел да ги употреби. Тој од старите CD-a прави разни скулптури на животни. Прво ги крши на ситни соодветни...

Повеќе: Скулптури од стари CD-а 01

Креативни реклами на автобуси 01

Креативни рекламни кампањиПрв дел на интересни и креативни реклами на автобуси ширум светот.

Доста добар и интересен, креативен пример и концепт на рекламирање кој се применува секаде во светот, но за жал кај нас се уште не можеме да погледнеме нешто креативно.

Повеќе: Креативни реклами на автобуси 01

Интересни USB стикови 01

Уникатни USB стиковиКреативни, уникатни и интересни дизајни на USB стикови кој секој би сакал да ги има. За жал кај нас на никој не им текнало да набави за да ги имаме и ние.

Повеќе: Интересни USB стикови 01

Интересна шминка

Креативна шминка за очиУникатна, интересна, инспиративна и креативна шминка за очи. Направена и инспирарана од различни мотиви на познати филмови и приказни.

Повеќе: Интересна шминка

Неверојатни графити 01

Неверојатни графитиНеверојатни графити од еден талентиран млад уметник. За да се направат овие дела потребни се и месеци. Иако некои графитите ги сметаат за вандализам, за вакви графити мислам дека секој би сакал да ги има во својот град и секаде би имало место. Што мислите вие?

Повеќе: Неверојатни графити 01