Занимливости

Пештерата Son Doong - Виетнам

Пештерата Son Doong во ВиетнамSon Doong пештерата е најголема пештера во светот, лоцирана во провинцијата Quang Binh, Виетнам. Пронајдена е од локален жител уште во 1991 а официјално истражена во 2009 година од британските спелеолози. Иначе името „Son Doong“ во превод значи “планинска речна пештера“. Според истражувањата се предпоставува дека била креирана уште пред...

Повеќе: Пештерата Son Doong - Виетнам

Рено 4 - Ретро фотографии

Рено 4 ретро фотографииИнтересни фотографии, реклами од добро познатото француско Рено 4. Колку за информација иначе Рено 4 се произведувало помеѓу 1961 до 1992. Првиот милион на Рено 4 бил произведен на 1 Февруари 1966, за помалце од 4 години од кога почнач да се произведува овој автобомил кој пред се бил наменет како фамилијарен автомобил и доста популарен во тие години.

Повеќе: Рено 4 - Ретро фотографии

Kawachi Fuji градината

Kawachi Fuji gradinata 05Прекрасната патека на цвеќињата или уште позната како „ Wisteria Tunnel “ која се наоѓа во Kawachi Fuji градината, во Kitakyushu, Јапонија. Едно од најпосетуваните места, места за сите романтични души, локација за одмор и релаксација. Прошетката низ оваа градина остава без зборови. 

Повеќе: Kawachi Fuji градината

Панорама на пирамидите во Гиза

Пирамидите во ЕгипетСте имале голема желба да го посетите Египет и неговите убавини??? Сте сакале да ги погледнете пирамидите на Гиза??? Сега и тоа можете да го направите од вашиот компјутер преку направените воздушни панорами од група ентузијасти од Русија.

Повеќе: Панорама на пирамидите во Гиза

Страница 2 од 2