Колумни

Афтобуска турбофолкеријадна...

Нашиот меѓуградски превозАма баш сите до еден зборат за то, се нервират, пцујат, карат, врнат и се, ама никој потаму од пероно нема зуцнато за то. Сите се плашат дека немале избор. И ќе немат избор ако продолжат да ќутат ко пизди. Е, да видиме ние тука сеа за шо се работи.

Повеќе: Афтобуска турбофолкеријадна...

Шо е филмо со Скопјето?

Скопска шемаКо шо можам да заприметам, во Битола чупиња и деца над 18 години ко да нема а има и само старци. Ова испаѓа ко една епизода од стар трек кога секој чоек ко ќе станеше полнолетен умираше од некоја чума таму шо му ја всадваја...

Повеќе: Шо е филмо со Скопјето?

Битолските чупиња

Битолски чупињаА, ова е болна тема и ќе има уште ногу текстој за ова ама ете да речиме се деси нешто па да резимираме:

Шетам така по корзо и гледам чупињата накитени, накитени мислиш сите се викат Елка.

Повеќе: Битолските чупиња

Свадба македонска!

Свадба македонскаЛетен период, седам на балкун и како и стално во саботи и недели свират коли со сватој шо одат на свадба. Али то шо е интересно е дека за разлика од зимата кога свират најчесто југовци и стокецој сега во лето само мерцедеси...

Повеќе: Свадба македонска!