На Зоки Илев

Ти си ми Се

Ти си ми СЕ - Зоки ИлевНајмила Моја, со секој нов ден те посакувам се повеќе и повеќе, со секој нов ден ме исполнуваш се повеќе и повеќе, со секој нов ден душава моја е и твоја, со секој нов ден и животов ми е живот со тебе. Твојата природност ме прави најсреќен бидејќи само на тој начин душата препознава искрена и чиста љубов како што е и нашава...

Повеќе: Ти си ми Се

Ти си Мојот Мир!

Ти си мојот мирНајмила Моја, не знам дали ќе можам да живеам некогаш без твојот глас, глас кој мене ме маѓепса. Јас никогаш досега не сум почувствувал толку мил глас, глас кој ја исполнува мојава душа додека го слушам. Ти и никогаш да не бидеш моја, ти си веќе моја бидејќи мене денот ми е исполнет кога нешто споделувам со тебе. Таа чистота од чувства, таа искреност од...

Повеќе: Ти си Мојот Мир!

Позитивно размислување

Позитивно размислувањеСо позитивното размислување добивате, СЕ! Под Се, подразбираме буквално Се, бидејќи и кога губите, вие всушност добивате бидејќи преку поразот согледувате каде сте погрешиле, и уште поупорни продолжувате понатаму самоуверени дека тоа што морало така да биде, така и било, но вас ви е секогаш приоритет Крајната Цел. Крајната Цел ја...

Повеќе: Позитивно размислување

Нашата љубов

Нашата љубов големаМила моја колку е само убаво чувството да можеш да го кажеш тоа што го чувствуваш, а да при тоа истото биде чувствувано како што и ти го чувствуваш. Тој спој, тоа чувствување на возвраќањето, тое е она што ни ја исполнува душата. Со исполнувањето на душата ние...

Повеќе: Нашата љубов

Страница 2 од 2