На Зоки Илев

Зборови и постапки

ЗборовиЗборовите не значат ништо ако не ги почувствуваат оние за кои се наменети. Зборовите можат само да допринесат да ви биде полесно со тоа што она што и го чувствувате го доближите уште поблиску до оние кои истото го чувствуваат или не го чувствуваат исто како вас. Со зборовите вие само давате еден многу мал дел што посакувате, што мечтаете, што предвидувате ... но зборовите не можат да ги заменат постапките кои се случуваат секој момент и со кој

Повеќе: Зборови и постапки

Јас и Ти!

Љубовни пеперуткиКолку ли чувства има во нас. Постои ли миг кога ќе одмориме од нас. Ќе има ли миг кога нема да те посакувам, ќе има ли миг кога нема да мислам постојано на тебе, ќе има ли миг кога ќе ми се смири душава од тебе. Ако јас би одлучувал, тој миг не сакам никогаш да дојде, ова сакам да трае секогаш како што и е, и посакувам секогаш да чувствувам чувства кои ме направија пресреќен. Твоите чувства кои ми ги даваш, твоите...

Повеќе: Јас и Ти!

Невозможно!

Верувај во невозможнотоПостои ли нешто невозможно ? Секако дека постои, но вие свесно ќе го отфрлeте зборот невозможно, за да се што ви се случува и ќе ви се случува го замените со зборот возможно. Невозможно е само она од што се откажувате пред да ги исцрпите сите можни начини за да биде возможно, а и откако ќе ги исцрпите нема да знаете дали...

Повеќе: Невозможно!

Подобро...Подобро...Подобро...

Сладок беблакНикогаш немојте да посакувате нешта од кои свесно знаете дека од тие нешта ќе ви биде Секако, само не онака како што вие сакате. Секогаш, секогаш бидете свои бидејќи колку и да ,,ние останатите" сме во право, тоа што е во нас, е во нас, и кај секој е различно, и секој на различен начин го...

Повеќе: Подобро...Подобро...Подобро...

Ме Изненади!

Ме изненади - Зоки ИлевНајискрено, ама најискрено сум толку изненаден од тебе што морам на ваков начин да ги искажам моиве размислувања за се што почувствував и што сеуште чувствувам. Можеби ова никогаш не предвидуваше да се случи, но тие нешта кои не предвидуваме, се случуваат. Тој ден беше...

Повеќе: Ме Изненади!

Страница 1 од 2