Пријателите на СМС пораки

Во овој дел одвојуваме место на нашиот сајт за пријателите на СМС пораки кои се љубители на пишаниот збор, дали е тоа проза или поезија или нивни мисли и текстови. Голема благодарност до сите нив кои што се согласија да ги споделат нивните дела со сите нас.

Ќе најдете доста интересни текстови за љубовта, животот, мудри изреки, мудри мисли, проза и поезија. Доколку и вие сакате да ги споделите вашите дела, слободно контактирајте не преку нашата контакт форма.

Имагинарен човек

Имагинарен човек

 

Ние можеме, и сакаме да се наметнеме еден на друг ,
да се посакаме , отфрлиме, и повторно да се зближиме,
да ги забрзаме зборовите иако нашите јазици се спори ,
ние знаеме дека нашето постоење е помеѓу буквите .

Запечатени сме во нашите посакувања и потреба од љубов,
кинеме воздушни бариери и од нив правиме летачки балон,
посакуваните нешта ги делиме на малите екрани низ просторот ,
во мрежа од желби ги ловиме новите мигови со музика и вино.

Знам дека не поканета доаѓам облечена во магнетни полиња,
дозволи ми да останам во овие синџири имагинарен човеку,
така и ти ќе останеш заробеник на твојата имагинарна жена,
со нашиот необичен почеток ни започнува спиралната љубов.

Го гасиме светлото од театарот со измислени улоги и ликови,
ноќва ќе бидеме покрај нашиот неостварен сон да се љубиме,
сега молчиме оти утрото не потсетува дека треба да заспиеме,
да се одмориме од посакуваност со електронски бранувања.

Даница Петровска - 25.12.2012

Може да ве интересира и: