Љубовни писма

Tи кој не заслужи...

Љубовно писмоСe е чудно, сe е тешко. Солзите понекогаш сами доаѓаат и нe задушуваат без причина или можеби така ние си мислиме. Има денови кога и самите не се поднесуваме, а уште повеќе има денови кога и другите не можеме да ги поднесеме. Денови исполнети со болка и тага, денови исполнети со мрак и солзи. Денови кага ја...

Повеќе: Tи кој не заслужи...

Сега ставам крај...

Крај на нашата љубовПлачам... а од внатре срцето ми се крши на мали парченца како стаклената роза која паѓа на подот од кристали. Зошто мора да е се така црно? Зошто животот е толку суров и ни ја одзема и таа мала среќа, зошто всушност не залажува? Влегов во свет во кој што немав пристап, влегов во свет во кој што ме залажуваа и ми дава лажна среќа која за жал кратко траеше. Очите ми плачат, а срцето ми се кине од твоите...

Повеќе: Сега ставам крај...

Продолжувам напред без љубов...

Љубовно писмоЖивот... Нешто што мора да се помине... Болка која секој ја доживува...
Рана... Која секој човек во себе барем една има...
Љубов... Само дел од живото на некои луѓе. 
Мојот живот пред и после една вечер... Чувствував Болка, тага, изнемоштеност, ми беше...

Повеќе: Продолжувам напред без љубов...

Срце исполнето со љубов

Вљубено срцеСедам сама во мојата соба и на тебе мислам. Ја слушам музиката која ме потсеќа на твоите очи и твојот лик. И се прашувам зарем мала е мојата љубов кон тебе. Зарем таа не е вистинска?!

Додека упорно те љубам со сето мое срце и тагувам за тебе, ти некаде...

Повеќе: Срце исполнето со љубов

Љубовта што исчезна...

Љубовта што исчезна заедно со тебеВечерва овде без тебе замислена во темнината, и сокриена во бескрајот на тишината и осаменоста, удавена во разбрануваното море од тага и солзи, чекам да мине уште една ноќ... ноќ во која...

Повеќе: Љубовта што исчезна...