Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

Како да ја сакаш жената

КАКО ДА ЈА САКАШ ЖЕНАТА !!!

Единствен човек во нејзинот живот... На ЖЕНАТА можеби нема да и бидеш прв... можеби ни последен, па ни единствен човек во нејзиниот ЖИВОТ...

Знај дека Таа ЉУБЕЛА пред тебе, можеби ќе ЉУБИ и после тебе... Но, ако сега ТЕ САКА, зар е битно било што друго?
Таа не е СОВРШЕНА... но неси и ТИ... И Вие двајцата можеби никогаш нема да бидете СОВРШЕНИ заедно, но ако Таа може да те НАСМЕЕ, да те натера два пати да се замислиш, ти признае дека и Таа е ЧОВЕК и дека може да погреши... биди со Неа и ПОДАРИ и ја ЉУБОВТА најмногу што можеш...

Можеби нема да мисли секоја секунда во текот на денот на тебе, но биди сигурен дека ќе ти го ПОДАРИ она што што можеш најлесно да и го скршиш - НЕЈЗИНОТО СРЦЕ...

Затоа немој да ја ПОВРЕДИШ... немој да ја МЕНУВАШ... немој да ја АНАЛИЗИРАШ и не очекувај ништо повеќе од она што ТАА може да ти го даде... Смеј се кога те прави СРЕЌЕН, дај и до знаење кога те излудува и нека ти НЕДОСТАСУВА кога не е во твоја близина...

Направи го за Неа она што Таа најмногу го ЗАСЛУЖУВА... САКАЈ ЈА !!!

~ Дејан Б.Богески ~