Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

Глумица...

Никогаш нема да бидеш глумица... Знаеш ли што е најтажно... што најмногу ме боли? Тоа што никогаш нема да бидеш ГЛУМИЦА! Никогаш!

Не ми е лесно ова да ти го кажам, но тоа е вистината... Мораш веќе еднаш да се соочиш со неа... Знам дека и јас носам дел од одговорноста...

Од почетокот не верував во тоа... Никогаш! Морав да ги поддржувам твоите фантазии... фантазиите на една девојка која не знае што сака... Се сеќаваш ли на твојот израз на лицето кога се запознававме? Сега на лицето ти ја гледам истата тага... Добро ти стои...
Ти си особа со најмалку животи во себе од сите останати што ги знам... Ти...

Ти уствари не ни знаеш КОЈ СУМ ЈАС !!!

Сите текстови, мудри мисли и изреки се напишани од Дејан Богоевски. Секакво нивно објавување и споделување без негова согласнот, и без да се наведе изворот е забрането.