Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!

Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!

Биди кралица. Имај смелост да бидеш различна. Биди пионер. Биди ЖЕНА соочена со надежи, продолжи да го сакаш животот и без страв соочи се со предизвиците. Прифати го тоа! Барај ја вистината и владеј, било каде да е тоа – во товојот дом, во товојата канцеларија, во твоето семејство – но, со срце полно ЉУБОВ.

Еј ти прекрасна жено

Биди кралица. Биди нежна. Биди ЖЕНА. Секогаш биди полна со нови идеи кои ќе те водат низ ЖИВОТОТ, уживај во тоа што си ЖЕНА, не губи го своето време како просечна и неинтересна. Не е битно тоа низ што си поминала, од каде си, кои се твоите родители – не е битна ни твојaта друштвена и економоска состојба. Ништо од тоа не е битно. Битно е дека си одбрала да САКАШ и да ја искажуваш твојата ЉУБОВ кон твоите најмили, кон работата и се она кое го имаш да го подариш на светот. Овде сме да научиме и покажеме како светот се САКА...

НЕКА ВО ЖИВОТОТ ТИ БИДЕ ОНАКА БАШ КАКО ТИ САМАТА СЕБЕСИ СИ ГО ЗАМИСЛИЛА...

... САКАЈ И БИДИ САКАНА !!!

~ Дејан Б.Богески ~