Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

На Дејан Б.Богески

Јас сепак преживеав...

Јас сепак преживеав...Јас сепак преживеав...

Немаше никој да ми подаде рака... Бев речиси на дното од една бездна, на дното од бездната на очајот... Навистина не ми подаде никој рака, сам собрав сила... И сега...

Повеќе: Јас сепак преживеав...

Љубовта...тоа што недостасува

Семето на љубовтаЗошто наутро не стануваме со насмевка на лицето? Зошто не сме Благодарни на новиот ден? Зошто сме нерасположени? Зошто одиме на работа, во продавница, на пазар како да носиме голем товар на грбот? Зошто сме среќни и...

Повеќе: Љубовта...тоа што недостасува

Сте се запрашале ли НЕКОГАШ...

Сте се запрашалеСте се запрашале ли НЕКОГАШ дека можеби вашиот ЖИВОТ може да биде како најтивките погледи, како најтивките зборови, како шепотот и треперливиот допир, како ЉУБОВТА...

Повеќе: Сте се запрашале ли НЕКОГАШ...

Љубовта боли...

Зошто љубовта толку болиСите велат дека ЉУБОВТА БОЛИ... а тоа е ПОГРЕШНО... 

Осаменоста боли... Одбивањето боли... Губењето на некој боли... Желбата боли...

Повеќе: Љубовта боли...