Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

На Дејан Б.Богески

Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!

Сакј и биди саканаБиди кралица. Имај смелост да бидеш различна. Биди пионер. Биди ЖЕНА соочена со надежи, продолжи да го сакаш животот и без страв соочи се со предизвиците. Прифати го тоа! Барај ја вистината и владеј, било каде да е тоа – во товојот дом, во товојата канцеларија, во твоето семејство – но, со срце полно ЉУБОВ.

Биди кралица. Биди нежна. Биди ЖЕНА. Секогаш биди...

Повеќе: Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!

Зборови!!!

Мојата отсутностОвие ЗБОРОВИ... Овие ипратени ЗБОРОВИ доаѓаат од далеку и бегаат на страната на вистината како би биле што поблиску до ТЕБЕ... Овие мои ЗБОРОВИ не се скитници без свој дом и не се никакви бегалци од своето време... Не, не се тоа!.. Ова се само ЗБОРОВИ кои што се искажани во НОЌИТЕ БЕЗ СВЕТЛОСТ...

Повеќе: Зборови!!!

Направете добрина

Секогаш бидете добар и правете доброКога човек е добар, тогаш му е најдобро ! Тука започнува и завршува секоја филозофија.

Фактот дека и најблиската околина ќе се офајди од неговата добрина, никому не му пречи. Напротив. Ништо не е така добро како ДОБРИНАТА...

Повеќе: Направете добрина

Еј животе...не си фер

Животе мојНавистина, помислувам во моментов... ЖИВОТОТ игра многу нечисто со нас понекогаш... Ќе ни даде сламка за надеж, ќе ни дозволи да се порадуваме во дел од секундата, а потоа ќе одигра некоја финта и ќе не пушти да треснеме на земјата, ќе не...

Повеќе: Еј животе...не си фер