Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

На Дејан Б.Богески

Прегратка...

Мила моја......Мила моја...

Во оваа ноќ ти ја подарувам мојата ПРЕГРАТКА...

мојата НАЈУБАВА ПРЕГРАТКА исполнета со ЉУБОВ и ТОПЛИНА...

Повеќе: Прегратка...

Болно е,сама си...

Болно е сама сиБолно е, нели?! Чувствуваш дека ме има, а не сум тука. Џабе бесно ги превртуваш чаршафите... Сама си... Или можеби си со некој кој што ти е свртен со грб, и неодоливо те потсетува на мене... 

Повеќе: Болно е,сама си...

Погледни ми во душата...

Погледни во душата...Погледн ми во душата...Избањај се во љубовта...Запливај во моите очи насолзени...Нурни длабоко ТИ...

Повеќе: Погледни ми во душата...

Ќе те бакнувам...

Те бакнувам... Како ноти... како мирис на ливада во пролет... како боја на разлистано цвеќе... твојот глас ми ги галеше сите мои сетила... додека пак бакнежите ми беа како прекрасен коктел од...

Повеќе: Ќе те бакнувам...

Повеќе артикли...

  1. Глумица...