Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

На Дејан Б.Богески

Како да ти кажам...

Збор кој не постои... Мила моја... Само нoќва знае колку ми недостигаш... колку копнеам за твоите нежности... за твоите очи кои во истиот миг ми ја греат ДУШАТА... за твојата несмевка која ја исполнува секоја празнина..

Повеќе: Како да ти кажам...

Срце кое...

Срце што силно чука... Беше легната на моите гради слушајќи го моето срце како некој малечок индијанец навален на земја... Ја погалив по косата... и ја бакнав смирената рака која и беше ставена на моето десно рамо... па со шепот ја запрашав:

Повеќе: Срце кое...

Тајно моја...

Тајно моја... ТАЈНО МОЈА... јас сум твоето ЈАБОЛКО...

Но, ти не ме ни обра, ниту ме загриза... Повторно ми остана оној горчлив вкус на...

Повеќе: Тајно моја...

Tаму каде што...

Што да ти кажам... Што да ти кажам... Знаеш и самата... Нашата приказна оддамна не е фер...

Погледни го само сценариото на оној среќен љубовен пар... Сите улоги што тие ги играат... беа и наши... Но, кога МРАЗИШ...

Повеќе: Tаму каде што...