Пишаниот збор на Дејан Богески

Во овој дел одвојуваме посебно место на нашиот сајт за пишаниот збор на Дејан Б.Богески. Ќе можете да ги прочитате неговите мудри мисли и изреки за животот, љубовта, среќата, љубовни текстови, проза и поезија. За почеток објавуваме дел од интервјуто со Дејан кој за себе вели: “Инаку Јас во суштина не сум ПОЕТ него само ЧОВЕК КОЈ УМЕЕ ДА ПИШУВА и кој го работи тоа во слободно време од ете некој вид хоби и разговор со сопствената душа кој го преферирам на хартија... односно во денешно време во MICROSOFT WORD зачуван во посебна папка... :)))“

На Дејан Б.Богески

Ваш љубовен знак...

Љубовен знакИзмислете некој ЗНАК кој ќе го знае само вашата САКАНА ЛИЧНОСТ...

така да и во преполна сала луѓе ќе можете...

Повеќе: Ваш љубовен знак...

Како да ја сакаш жената

Како да ја сакаш женатаКАКО ДА ЈА САКАШ ЖЕНАТА !!! 

... На ЖЕНАТА можеби нема да и бидеш прв... можеби ни последен, па ни единствен човек во нејзиниот ЖИВОТ... Знај дека Таа ЉУБЕЛА...

Повеќе: Како да ја сакаш жената

Писмата на Сара

Писмата на СараСара пишуваше писма и никогаш не ги упатуваше на вистинската адреса... Некогаш одеше во старата пошта, кај стариот службеник со металните наочари и насмевката која секогаш како да висеше во безпросторноста...

Повеќе: Писмата на Сара

Жената е света...

Жената е света, нјголема моќ на природатаЖЕНАТА е СВЕТА...

затоа што таа ја има НАЈГОЛЕМАТА МОЌ на ПРИРОДАТА...

ДА ПОДАРУВА ЖИВОТ !!!

Повеќе: Жената е света...