Зборови!!!

Мојата отсутностОвие ЗБОРОВИ... Овие ипратени ЗБОРОВИ доаѓаат од далеку и бегаат на страната на вистината како би биле што поблиску до ТЕБЕ... Овие мои ЗБОРОВИ не се скитници без свој дом и не се никакви бегалци од своето време... Не, не се тоа!.. Ова се само ЗБОРОВИ кои што се искажани во НОЌИТЕ БЕЗ СВЕТЛОСТ...

Повеќе: Зборови!!!

Невозможно!

Верувај во невозможнотоПостои ли нешто невозможно ? Секако дека постои, но вие свесно ќе го отфрлeте зборот невозможно, за да се што ви се случува и ќе ви се случува го замените со зборот возможно. Невозможно е само она од што се откажувате пред да ги исцрпите сите можни начини за да биде возможно, а и откако ќе ги исцрпите нема да знаете дали...

Повеќе: Невозможно!

Подобро...Подобро...Подобро...

Сладок беблакНикогаш немојте да посакувате нешта од кои свесно знаете дека од тие нешта ќе ви биде Секако, само не онака како што вие сакате. Секогаш, секогаш бидете свои бидејќи колку и да ,,ние останатите" сме во право, тоа што е во нас, е во нас, и кај секој е различно, и секој на различен начин го...

Повеќе: Подобро...Подобро...Подобро...

Направете добрина

Секогаш бидете добар и правете доброКога човек е добар, тогаш му е најдобро ! Тука започнува и завршува секоја филозофија.

Фактот дека и најблиската околина ќе се офајди од неговата добрина, никому не му пречи. Напротив. Ништо не е така добро како ДОБРИНАТА...

Повеќе: Направете добрина

Ме Изненади!

Ме изненади - Зоки ИлевНајискрено, ама најискрено сум толку изненаден од тебе што морам на ваков начин да ги искажам моиве размислувања за се што почувствував и што сеуште чувствувам. Можеби ова никогаш не предвидуваше да се случи, но тие нешта кои не предвидуваме, се случуваат. Тој ден беше...

Повеќе: Ме Изненади!