Мојата вечна љубов за тебе...

Се почна со едно здраво на нет...Се почна од едно здраво на нет, едно преголемо другарство што дојде до момент тоа другарство да неможе да го сруши ни најголемата сила на светот, ми влезе во срцето потајно, никогаш не ни помислив дека толку ќе ми станеш мила и драга и дека ќе те засакам до толку, но за жал не ми беше возвратено од твоја страна толку другарство и љубов колку од мене према тебе.

Живеев со надеж дека секој ден од некаде ќе се...

Повеќе: Мојата вечна љубов за тебе...

Бескрајно ТЕ САКАМ

Копнеам по твојата љубовТе сакам. Бескрајно те сакам. Со сето срце, со сета своја душа... Се случи да се вљубам во тебе на прв поглед. Некогаш ми беше смешно кога ќе речеа - љубов на прв поглед. А еве токму мене не ме одбегна.

Зар не е романтично? Но оттогаш ми се всели немир во...

Повеќе: Бескрајно ТЕ САКАМ

Сакам да сум твој

Љубовни посвети на македонски јазикСе обидувам да те пронајдам во сите големи мисли од некого некогаш искажани...те барам и во сите песни магични напишани, а никогаш неиспаени... и те пронаоѓам насекаде...

ЈАС сум само дел од светот од тебе пресоздаден. Сакам да те бакнувам до...

Повеќе: Сакам да сум твој

Есенска љубов

Есенска љубовКолку врева кренаа пожолтените лисја, со немирниот ветер
создадоа златна престилка за да го удостојат твоето доаѓање,
во исчекување се ,денес ќе ја слушнат твојата песна од усните,
ќе се играш со ветрот ловејќи го текстот на сините пеперутки.

Повеќе: Есенска љубов

Што е љубов???

Чуството на љубовтаДа живееш... Да копнееш... Да се будиш секое утро со помислата дека си некому потребен...

Најубавото чувство. Тоа што нè исполнува. Ни го прави животот посебен и единствен. Единствен, на начин на кој некогаш бил само дел од нашите сонови. Што е тоа? Кое е тоа чувство кое може да ги помине сите препреки само за да спои две срца? Да, тоа е љубовта!

Повеќе: Што е љубов???