Незаборавно и неповратно...

Романтичен парДожд, ладно... само една насмевка, очи полни несигурност и прегратка...

Една вечер...

Вечер во која за прв пат си дозволив да бидам онаа личност која навистина сум, си дозволив да се опуштам, и да бидам правата јас, без лаги, без криење... Росеше... најубавото нешто...

Повеќе: Незаборавно и неповратно...

Вљубениот скитник

Вљубениот скитник - Дејан БогескиЕј, ти убава русокоса девојко!!! Никој не те Љубел повеќе од мене, никој не ти дал поголема моќ врз самата себе од мене, безусловна моќ...

Но, јас сум осуден на несреќа, такви сме ние скитачите... Скитачкиот поттик во нас во голема мера претставува ЉУБОВ, еротика... Романтиката на патувањето и скитањето ни претставува очекување на авантура... Ние во себе сме научиле да ги храниме токму оние...

Повеќе: Вљубениот скитник

Не можам по тебе да оздравам

Не можам по тебе да оздравамГо склопив лаптопот. Не можев да дишам.
Во инат пробував длабоко да земам воздух.
Не знам што ми се случуваше.
Ме обви неподнослива жештина,
како некој вид на топли морници.
Го зграпчив телефонот и капутот и одлетав надвор.

Во трчање излегов од дворот,
ја претрчав малата уличка и излегов на булеварот.
Немите свирежи на...

Повеќе: Не можам по тебе да оздравам

Нашата приказна...

Нашата приказна - Лајла ГрејсТаа вечер се обидував да не мислам. Се обидував да се насмеам. Се обидував да се потсетам дека не ми требаш, дека не те сакам, дека не ми значиш. Посакував да е така. Баш онака како што ми кажа еднаш. “Посакувам да не ми значиш, посакувам да ми е гајле за тебе…“. Се чувствував чудно. Како некоја тапа тешка болка во градите. Како да ме гуши. Но, не можев да плачам. Со сета сила со саати се...

Повеќе: Нашата приказна...

Зборови и постапки

ЗборовиЗборовите не значат ништо ако не ги почувствуваат оние за кои се наменети. Зборовите можат само да допринесат да ви биде полесно со тоа што она што и го чувствувате го доближите уште поблиску до оние кои истото го чувствуваат или не го чувствуваат исто како вас. Со зборовите вие само давате еден многу мал дел што посакувате, што мечтаете, што предвидувате ... но зборовите не можат да ги заменат постапките кои се случуваат секој момент и со кој

Повеќе: Зборови и постапки