Афоризми од Васил Тoлевски 03

 • Подобро пет до дванаесет, отколку ниедна после еден.
 • Подобро 7 пати со снежана,отколку по еднаш со седумте џуџина.
 • Работата е многу слатка,но јас сум шеќераш.
 • Подобро 6 часа на школо,отколку да не спиеш воопшто.
 • Несреќа е кога среќата ти тропне на врата,а ти не си дома.
 • Задремав размислувајќи, како ќе задремам размислувајќи!
 • Подобро да водиш љубов,отколку да водиш куче.
 • Жената за мене е закон!Ама ги сакам дупките во законот!
 • Жената е како нива,што подлабоко ораш таа подобро раѓа!
 • Ах да имав женски памет па малку да се одморам!
 • Инфаркт-каков и да е од срце е!
 • Немојте да умрете рано наутро. Ќе си го расипете целиот ден.