Афоризми прв дел

 • Си ветив себеси дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна... по две седмици изгубив 14 дена.
 • Постојат многу причини за развод, но главна причина е венчавката.
 • Некој друг ќе мора да ја плати сметката.Јас ваков живот не сум нарачал!
 • Кога изборите би можеле нешто да променат, би ги укинале!
 • Подобро сто години богат отколку еден ден сиромашен.
 • Кој последен се смее-најспоро размислува!
 • Кој нема во главата има во нозете. На некои жени, тоа им е сосема доволно.
 • Каменот што еден будала ќе го фрли во еден бунар, не може да го извадат ни 100 паметни.
 • Ако мажот и отвори врата од автомобилот на жената,или има нов автомобил или нова жена.
 • Подобро да испаднеш будала,отколку од авион.
 • Кој лаже,тој и краде,кој краде тој и има,кој има тогаш бидиму пријател.
 • Додека не ја сретнете вистинската, уживајте во погрешните.