Афоризми

Афоризми од Васил Тoлевски 03

Трет дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира. 

Афоризми од Васил Тoлевски 02

Втор дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира. 

  • За да не останеме без работа, Господ ни направи дупка – на задникот!
  • Никој е смее да ми забрани да јадам лајна! Според уставот - сите сме еднакви, па и со политичарите.

    Повеќе: Афоризми од Васил Тoлевски 02

Афоризми прв дел

  • Си ветив себеси дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна... по две седмици изгубив 14 дена.
  • Постојат многу причини за развод, но главна причина е венчавката.

    Повеќе: Афоризми прв дел

Кога жените...

Кога жените ја земаат работата во свои раце, тогаш таа работа и не е така мала.

Тонење

Интересно, секој ден се повеќе и повеќе тонеме, а немаме море!

Повеќе артикли...

  1. Женет и неженет човек

Страница 1 од 2