За љубовта...

Кој еднаш се напил...

Кој еднаш се напил од изворот на љубовта веќе не може својата жед да ја згасне на други извори.

Никогаш не...

Никогаш не престанувај да се смееш, дури и тогаш кога си тажен. Можеби некој ќе се заљуби токму во таа насмевка.

Тешко е да сакаш...

Тешко е да сакаш, потешко е да не сакаш, но најтешко е да ја најдеш саканата личност, која те сака.
~ Александар С. Пушкин ~

Да сакаш некого...

Да сакаш некого значи да се согласиш да остариш со него!
~ Албер Ками ~

Дали постои вистинска љубов

Срце во дланкаВо човечкиот живот има многу случувања, многу подвизи и падежи, но само кога ќе го ставиме срцето во дланката на вистинската личност тогаш ќе бидеме среќни. Но, не секогаш...

Повеќе: Дали постои вистинска љубов