За љубовта...

Љуби го оној кој...

 

Љуби го оној кој е добар, а не оној кој е убав затоа што добрината ствара, а убавината вара.

Љубовта жената ја...

Љубовта жената ја прави остроумна, а мажот-збунет! Затоа што понекогаш жените не знаат што воопшто сакаат, а сепак ги остваруваат своите намери.

Љубовта никогаш не...

Љубовта никогаш не умира од природна смрт. Умира, затоа што не знаеме да и го обновиме изворот. Умира од слепост, грешки, предавства. Умира од болести и рани, умира од досада, губење свежина и сјај.

-Анаис Нин

Никој што премногу...

Никој што премногу сака не е будала, тоа е особина што многу рееетки личности на планетава можат да ја поседуваат и претставува привилегија на Големите Луѓе!

Љубовта е сила што...

Љубовта е сила што ја преобразува и подобрува човечката душа. Кога навлегов прв пат во неа, ми се стори дека е совршена. Ама подоцна сватив дека таа...

Повеќе: Љубовта е сила што...