За љубовта...

Да сакаш, а да...

Да сакаш, а да не бидеш сакан, е како да се свртиш кога некој не те викнал.

Сакај го тоа што...

Сакај го тоа што го имаш а не тоа што го сакаш. Затоа што, тоа што го сакаш можеби никогаш нема да го имаш.

Љубовта е како..

Љубовта е како заразна болест: колку повеќе човекот се плаши од неа, толку повеќе е изложен на неа.

Секој човек кој...

Секој човек кој можи да вози сигурно и истовремено бакнува убава девојка, едноставно не му го дава вниманието кое бакнежот го заслужува.

-Ајнштајн

Тангото е...

Тангото е старо колку и човекот: се родило со првата душевна болка. Тангото е љубовна приказна што трае...

Повеќе: Тангото е...