Поучни приказни

Уживам во секој ден

Уживај во секој денАКО САКАТЕ НЕШТО ТОГАШ УЖИВАЈТЕ ВО ТОА ШТО ГО САКАТЕ... EДЕН ДЕН ИЛИ СЕГА ?

Мојот пријател отвори една од кутиите кои и припаѓаа на неговата жена.

Повеќе: Уживам во секој ден

Разговор со бог

Разговор со бог приказна“Значи, ти би сакал да разговараш со мене”- рече Бог.
“Ако имаш време “- реков.

Бог се насмеа: “Моето време е вечност”.

Повеќе: Разговор со бог

Приказна за двајцата(тројцата) тенори

Карерас, Доминго и ПаваротиОва е ВИСТИНСКА ПРИКАЗНА за човечката добрина и треба да служи како пример и инспирација...

Повеќе: Приказна за двајцата(тројцата) тенори

Детето и таткото

Детето и таткотоДодека човекот го полираше својот нов автомобил, неговиот 4-годишен син зеде камче и изгреба неколку линии од едната страна на автомобилот. 
Човекот се налути, ја зеде раката на детето и многу пати го удри со големиот клуч, не размислувајќи штo прави.

Повеќе: Детето и таткото

Страница 6 од 6