Поучни приказни

Совршено срце

Совршено срцеНакој млад човек имал СОВРШЕНО СРЦЕ на кое немало и неможеле да се најдат никакви РАНИ ни ЛУЗНИ на него со што и сите се сложувале дека неговото СРЦЕ е НАЈУБАВО. Младичот бил многу ГОРД со своето СРЦЕ и се повејќе и повеќе гласно се фалел на сите со своето СОВРШЕНО СРЦЕ.

Повеќе: Совршено срце

Родителско писмо

Родителска љубов и грижаОВА Е за сите ВАС кои имате родители, за ВАС кои сте родители, за ВАС кои сте имале родители, за ВАС кои ги знаете оние кои имаат родители, и за ВАС кои познавате нечии родители.

ДРАГИ СИНЕ/ЌЕРКО

Повеќе: Родителско писмо

Што е простување ?

ПростувањеТоа е разбирање дека не можете да одите назад и да го промените минатото и прифаќање на сите искуства - без разлика колку биле трауматични, болни или несреќни - дека се едноставно лекции од кои се учи.

Повеќе: Што е простување ?

Тегла од кисели краставички и кафе

Поучна приказнаКога ви се чини дека губите контрола над својот живот, тогаш кога и 24 часа на ден не ви е доволно, потсетете се на теглата од кисели краставички и кафе.

Професор стоел пред студентите на час по филозофија со неколку предмети пред себе.

Повеќе: Тегла од кисели краставички и кафе

Докторот со розата

Докторот со розата" ДОКТОРОТ СО РОЗАТА " бил прекарот што го носел еден млад лекар. Секојдневно изнудувал насмевки во болницата во која работел со розата што постојано ја носел на реверот на лекарскиот мантил.  

Повеќе: Докторот со розата