Поучни приказни

5 Минути!!!

Само уште 5 минутиБеше топол и убав сончев ден. Во паркот на една клупа седеше еден човек кој ја посматраше неговата ќеркичка додека го возеше велосипедот. На клупата до него седна една жена која покажувајќи му со прстот му рече:
- Она е мојот син, покажувајќи на малото момче во црвен џемпер, кое се лизгаше на лизгалката.
- Убаво момче, одговори човекот. Она онаму во белиот фустан е мојата ќерка.

Повеќе: 5 Минути!!!

Лузни кои остануваат...

Момчето со лош карактерСи било едно момче кое имало лош карактер. Татко му му дал вреќа полна клинци и му рекол секогаш кога ќе збесни и ја изгуби контролата врз себе, да закова еден клинец во оградата.

Првиот ден момчето...

Повеќе: Лузни кои остануваат...

Механичар vs Кардиолог

Поучна приказнаКако што ги вадел цилиндрите од моторот, механичарот забележува дека во работилницата влегува еден од најпознатите КАРДИОЛОЗИ, кој е дојден за сервис на сопствениот автомобил. Од крајот на гаражата, механичарот го вика докторот да оди до кај него...

Повеќе: Механичар vs Кардиолог

Оглас: Барам пристоен маж

Понуда за брак25-годишна девојка, која тврди дека е интелигентна, барана и исклучително убава ... на елитен сајт за запознавање, го поставила следново прашање:

Каде грешам? Барам да се омажам за човек што заработува најмалку половина милион годишно. Знам како звучи тоа, но имајте предвид дека...

Повеќе: Оглас: Барам пристоен маж

Богаство, успех и љубов

Поучна приказна за љубовтаЕднаш, една жена ги полеваше цвеќињата во градината, кога виде тројца старци пред градината. Не ги познаваше, но им рече:

- „Мислам дека не ве познавам... 

Повеќе: Богаство, успех и љубов