Мудри изреки и поговорки

Јас им простувам на...

Јас им простувам на пријателите кои ме озборуваат, но не и на оние кои ми ги пренесуваат тие озборувања.

Човекот може да...

Човекот може да учи на два начина. Едниот е читање а другиот дружење со паметни луѓе.

Битката ја добива...

Битката ја добива оној што цврсто решил да ја добие...

Колку повисоко леташ...

Знаеш ли дека колку се повисоко леташ горе толку се помал им изгледаш на тие доле???

Малку е потребно да...

Чудно е колку малку е потребно да бидеме среќни, а уште почудно колку тоа малку ни недостасува!!!

Не се лоши...

Не се лоши времињата,туку човекот.

Страница 4 од 4