Мудри изреки и поговорки

Да сакаш малку...

Да сакаш малку - нема смисла. Да сакаш многу - немa кого.

Голема несреќа е...

Голема несреќа е кога човек не знае што сака, а вистинска катастрофа е кога не знае што може.

Убавата жена е...

Убавата жена е добра три месеци,а добрата жена е убава цел живот.

Само споменот e...

Само споменот e идол кој никогаш не овенува под тешките удари на жестоката судбина.

Не ми е мака што...

Не ми е мака што ги крадат моите идеи,туку ми е жал што немаат свои.

- Никола Тесла

Никој не е толку...

Никој не е толку богат и славен да може да се откаже од една насмевка,ниту толку сиромашен за да неможе да ја подари!‌

Зошто ги затвараме очите...

Зошто ги затвараме очите кога се молиме ... Кога плачеме ...Кога Сонуваме ... Кога се Бакнуваме??? Затоа што знаеме дека најубавите работи во животот не се гледаат со очите туку се чувствуваат со срцето.