Збирка на љубовни изреки

 • Љубовта е сама по себе награда а омразата е сама по себе казна!
 • До срцето на твојот ближен можеш да дојдеш само со срце!
 • Грешките се дебели кога љубовта е слаба!
 • Некој писател запишал дека времето не го менува човекот, а ни мудроста-единствено нешто кое може да натера некое суштество да се промени,тоа е љубовта.
 • Можеби поради љубовта предвреме старееме и повторно се подмладуваме,кога младоста веќе ќе замине.
  • Биди среќен со тоа нешто што го имаш - Пред тоа да стане нешто што си го имал !
  • Две нешта неможат да се скријат а тоа се кашлицата и љубовта!
  • Зракот на љубовта ги уништува бактериите на омразата
  • Никогаш не игнорирај ја личноста која те сака, личноста која се грижи за тебе. Еден ден кога ќе се разбудиш ќе сватиш дека си ја изгубил месечината броејќи ги sвездите!