Цитати од познатите

Десетте кучешки желби

1.Секоја разделба со тебе, за мене значи страдање, затоа размисли пред да ме земеш, и не ме земај како играчка, додека сум мал, за подоцна да ме отфрлиш.

2.Сакај ме таков каков што сум, бидејќи јас немав можност да избирам пријател и господар, а и јас те сакам таков каков што си.

3.Биди стрплив со мене, остави ми време да разберам што бараш и што очекуваш од мене, имај доверба во мене зашто мојот живот зависи од тебе.

Register to read more...

Мудри животни лекции од Алберт Ајнштајн

Цитатни на Алберт АјнштајнАлберт Ајнштајн е еден од најголемите умови на сите времиња. Но, колку што човештвото има полза од неговата работа во областа на физиката, исто така може да се каже дека и тоа како допринесе до секој од нас со неговата животна мудрост. Во прилог се десетте најдобри животни лекции на Алберт Ајнштајн за сите оние кои ги немаат прочитано, животни лекции во кои ќе се пронајдете и дефинитивно секој од нас треба да ги применува.

Register to read more...

Кога се друго би исчезнало...

,,Не затоа што е убав, туку затоа што е повеќе јас одошто сум самата. Од што и да се составени нашите души, неговата и мојата се исти.

Кога се друго би исчезнало, а тој би останал, јас сеуште би постоела, а кога се друго би останало, а тој би бил уништен, светот би ми станал сосема туѓ. Не би ми се чинело дека сум дел од него. Мојата љубов спрема...

Register to read more...

Ќе го поздравам...

Ог МандиноЌе го поздравам овој ден со љубов во срцето. А како ќе го направам тоа ? 

Отсега натаму ќе гледам на сите нешта со љубов и повторно ќе се родам. Ќе го сакам сонцето зашто тоа ги топли моите коски, сепак ќе го сакам и дождот зашто тој ми ја прочистува душата. Ќе ја сакам светлината зашто таа ни го покажува патот, сепак ќе ја сакам и...

Register to read more...

Имајте убав и весел ден исполнет со љубов

Паоло КоелјоТреба да се ризикува. Ние навистина го сфаќаме чудото на животот дури откако ќе ни се случи нешто неочекувано.

Секој ден Господ ни дава со утринското сонце, еден миг во кој е можно да се измени сето она што не прави несреќни. Секој ден ние се преправаме дека не сме свесни оти тој миг постои, се однесуваме како...

Register to read more...

Page 1 of 2

Љубовен мозаик

Љубовен мозаик на СМС пораки

Случајна слика