Мудри животни лекции од Алберт Ајнштајн

Цитатни на Алберт АјнштајнАлберт Ајнштајн е еден од најголемите умови на сите времиња. Но, колку што човештвото има полза од неговата работа во областа на физиката, исто така може да се каже дека и тоа како допринесе до секој од нас со неговата животна мудрост. Во прилог се десетте најдобри животни лекции на Алберт Ајнштајн за сите оние кои ги немаат прочитано, животни лекции во кои ќе се пронајдете и дефинитивно секој од нас треба да ги применува.

Повеќе: Мудри животни лекции од Алберт Ајнштајн

Наследството на богатиот

Поучна мотивирачка приказнаСи бил еден човек од Aмерика кој бил многу богат. Неговото богатство вредело милиони. Тој поседувал куќи, земји, антики и замок. Сепак, иако имал се и изгледал среќен однадвор, одвнатре бил несреќен. Неговата жена стареела а тие немале дете. Тој отсекогаш сакал дете за да ја продолжи семејната лоза.

Повеќе: Наследството на богатиот

Кога се друго би исчезнало...

,,Не затоа што е убав, туку затоа што е повеќе јас одошто сум самата. Од што и да се составени нашите души, неговата и мојата се исти.

Кога се друго би исчезнало, а тој би останал, јас сеуште би постоела, а кога се друго би останало, а тој би бил уништен, светот би ми станал сосема туѓ. Не би ми се чинело дека сум дел од него. Мојата љубов спрема...

Повеќе: Кога се друго би исчезнало...

Ќе го поздравам...

Ог МандиноЌе го поздравам овој ден со љубов во срцето. А како ќе го направам тоа ? 

Отсега натаму ќе гледам на сите нешта со љубов и повторно ќе се родам. Ќе го сакам сонцето зашто тоа ги топли моите коски, сепак ќе го сакам и дождот зашто тој ми ја прочистува душата. Ќе ја сакам светлината зашто таа ни го покажува патот, сепак ќе ја сакам и...

Повеќе: Ќе го поздравам...