Секогаш “костумот“ чувајте го во колата

Сестра и на невестатаСи бев среќен со девојката. Се забавувавме околу една година, ни беше супер и на крајот решивме да се венчаме.

Постоеше само една работа што многу ме вознемируваше: Нејзината помлада сестра. Таа има 20 години, секогаш носи мини сукњи и маици со длабоко деколте. Кога сум во нејзина близина обавезно и ја гледам нејзината долна облека.

Еден ден сестрата на мојата идна невеста ме викна да одам кај неа за да...

Повеќе: Секогаш “костумот“ чувајте го во колата

Мир, вера, љубов, надеж

Четири свеќиСи биле четири свеќи кои полека гореле и во меѓувреме разговарале.

Првата свеќа рекла: „Јас сум МИР ... луѓето не успеваат да ме сочуваат, нема потреба да горам понатака... мислам дека ќе се угасам“ и веднаш се угасила.
Втората свеќа рекла: „Јас сум ВЕРА ... за жал многу луѓе имаат само...

Повеќе: Мир, вера, љубов, надеж

Платон и ученикот

Поучна приказна за бракотЕден ден, Платон го запрашал својот учител: „Што е тоа љубов? Како можам да ја пронајдам?“
Учителот му одговорил: „Пред тебе е едно огромно поле пченица. Тргни напред без да се вртиш назад и собери само едно стебло. Ако го пронајдеш најубавото, тогаш си ја пронашол љубовта.“
Платон тргнал напред и брзо се вратил со...

Повеќе: Платон и ученикот

Научив...

Животни лекцииНаучив...најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.
Научив...Кога си заљубен,тоа се гледа.
Научив...Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“...тогаш мојот ден е нешто посебно.
Научив...дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.
Научив...дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.
Научив...

Повеќе: Научив...