Канцелариски марфиеви закони

Прв дел на интересни канцелариски марфиеви закони кои и тоа како ни се случуваат, каде што никоја ситуација, настан не можи да помини без нив.

ОВЕНОВ ЗАКОН ЗА СЕКРЕТАРКИ
Штом седнеш да се напиеш кафе, шефот ќе побара да направиш нешто што трае токму толку да се олади кафето.

Повеќе: Канцелариски марфиеви закони

Афоризми од Васил Тoлевски 03

Трет дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира. 

Да чекаш еднa...

Да чекаш еднa жена да те сака искрено е исто како да си дала на кокошка чоколадо па чекаш да ти вади киндер јајце.

Некогаш го бараме она...

Некогаш го бараме она што го немаме, го зборуваме она што не го мислиме, го правиме она што не го сакаме и ги сакаме оние на кои не им значиме.