Извадок од ‘‘Порака во шише‘‘

Порака во шише - Николас Спаркс“Ако откриеш нешто што е во состојба да ти го парализира цело тело, најдобро е да се обидеш за тоа да дознаеш што повеќе. Ако едноставно го занемариш тоа чуство, никогаш нема да дознаеш што можело да се случи, а тоа е...

Повеќе: Извадок од ‘‘Порака во шише‘‘

Никогаш не е лесно...

Никогаш не е лесно да се вратиш назад на минатото, но секој човек може да почне сега и да направи нов крај во неговиот живот.

~ Сандра Апостоловска ~

Лузни кои остануваат...

Момчето со лош карактерСи било едно момче кое имало лош карактер. Татко му му дал вреќа полна клинци и му рекол секогаш кога ќе збесни и ја изгуби контролата врз себе, да закова еден клинец во оградата.

Првиот ден момчето...

Повеќе: Лузни кои остануваат...

Механичар vs Кардиолог

Поучна приказнаКако што ги вадел цилиндрите од моторот, механичарот забележува дека во работилницата влегува еден од најпознатите КАРДИОЛОЗИ, кој е дојден за сервис на сопствениот автомобил. Од крајот на гаражата, механичарот го вика докторот да оди до кај него...

Повеќе: Механичар vs Кардиолог