Посебен ден...

Изгледа како и секој ден. Но е посебен. Бидејќи ти е роденден. Имај добро здравје, среќа, и смеј се, затоа што насмевката ти е најубава облека!

Среќни моменти...

Ти посакувам толку здравје, за да ја зачудиш медицината! Толку среќа за да ти завидат и ангелите. Толку пари за да ти завидат и милионерите. И толку среќни моменти, што ќе ги делиш со сите околу тебе!!!

Ти посакувам...

Ти посакувам здравје, затоа што без него - ништо друго нема значење. Несопирлив стремеж кон знаење, затоа што тоа ќе те научи на вистинските вредности на животот и како да се заштитиш од бедите на следната желба - љубовта, затоа што тоа е доволно добра цел во животот.

Да имаш...

Да го имаш здравјето на каменот, да ја дочекаш староста на орлите, да ја имаш љубовта од бајките и парите од банките. Доволно е??? :P

Мислам само на тебе...

Низ мојот живот минуваат луѓе и оставаат некоја трага, но ти си нешто навистина посебно. Илјадници луѓе слават роденден денес, но јас мислам само на тебе, срце мое.

Тоа бев знај јас...

Кога стрелките на часовникот ќе се спојат, во 00:00 часот, од тишината - звук се роди. Тоа бев знај јас, во таа прекрасна минута ти го честитав роденденот на глас.