Марфиеви закони

Дел каде што ќе најдете доста интересни Марфиеви закони. Инаку Марфиев закон претставува еден вид на поговорка, или смешна саркастична(баксузна) ситуација т.е. начин на изразување или опишување на некоја ситуација во која нешто неочукувано ќе се случи.

Законот го добил името по познатиот американски мајор Едвард Марфи и по неговиот најпознат закон „Ако тргни нешто наопаку, и ќе тргни наопаку.“

Марфиеви закони

Марфиеви закони 02 дел

Втор дел на Марфиеви закони. 

Канцелариски марфиеви закони

Прв дел на интересни канцелариски марфиеви закони кои и тоа како ни се случуваат, каде што никоја ситуација, настан не можи да помини без нив.

ОВЕНОВ ЗАКОН ЗА СЕКРЕТАРКИ
Штом седнеш да се напиеш кафе, шефот ќе побара да направиш нешто што трае токму толку да се олади кафето.

Повеќе: Канцелариски марфиеви закони