Љубовни смс пораки

Нема да плачам...

Нема да плачам кога ќе заминеш со друг, нема да те молам да се вратиш, ќе бидам далеку кога ќе бидеш среќна и уште подалеку кога ќе почнеш да патиш.

Се посилно чуствувам...

Се посилно чуствувам како ми струиш по телото и поминуваш низ душава оставајќи неизбришливи траги, кои со секое отчукување на срцево ме подсеќаат дека постојам само за тебе.

Ти си ми се...

Ти си светлост во далечина, тивок звук во тишина, мое јаве и мој сон, секој ден и секоја ноќ. Ти си ми се јас не можам без тебе.

Ако некогаш...

Ако некогаш некого имам сакано, чувано, сонувано секоја вечер, носено во мислите, говорено вистина, шепотени слатки зборови на уво, тогаш тоа си била ТИ.

Остани мое дете...

Дете, те сакам. Сега јас тебе те молам, не се сомневај во тоа, ангелче мало. И те сакам, најискрено, како и секогаш. Остани мое дете. Тебе те сакам.

Ти си мој живот...

Води ме низ ноќниот сон, сокриј ме ко зрно во дланка.Сакај ме како никогаш до сега. Биди мое сонце после облакот. Ти си мој живот, надеж и снага.

Само за тебе...

Само за тебе, утрово, пееја птиците. Само твоето име го изговараа рамнините. Само за тебе облаците пловат по небото. Само ТЕБЕ моето срце те повикува.

Секогаш ќе остане...

Секоја вечер те чекам и те барам во соновите. Ти не го слушаш гласот и песната што те повикува, не, не ми е страв кога ќе останам сам, зашто секогаш ќе остане страста што ќе лебди измеѓу нас.

Поклони ми ги...

Поклони ми ги своите очи и нивниот топол сјај, поклони ми уште нешто: својата вечна прегратка. Поклони ми ги своите меки усни и двата топли збора: ТЕ САКАМ!

Само тебе те сакам...

Две солзи протекуваат по мојот образ додека мислам на тебе и на името твое. Само тебе те сакам и тебе те сонувам, зашто ти си ми се шти имам.

Посакувам...

Посакувам 1000 бакнежи да посеам по твоето тело! Ги посакувам твоите допири по мојата кожа!Посакувам да заспијам покрај тебе и да се разбудам кажувајќи ти нежно:ТЕ САКАМ!