Надевај се, но не очекувај

nadevajse no_ne_ocekuvaj

Надевај се, но не очекувај...


- Надевај се, но не очекувај!

- Мислиш дека нема разлика ?!

- Има.

Надежта го намалува стресот, а очекувањето го зголемува.

Кога на нешто се надеваш,

гледаш напред и со своите позитивни вибрации

придонесуваш тоа да се исполни.

Но, кога нешто очекуваш, тогаш постои голема можност

и да се разочараш ако очекувањето не се исполни.

Особено ако очекувањето ти зависи

од други луѓе.