Љубовни изреки и поговорки

Љубовни изреки

Вистинската ЉУБОВ...

Вистинската ЉУБОВ нема среќен крај, таа едноставно не завршува...

Срцето е богаство...

Срцето е богатство кое не се продава и не се купува, туку се подарува!

Подарувајте љубов...

Љубовта во вас не е создадена да ја чувате, туку да ја подарувате !!!

Љубовта е активна...

ЉУБОВТА е активна грижа за животот и развојот на личноста која ја сакаме !!!

Љубовта е акт...

ЉУБОВТА е акт на бескрајно простување, нежен поглед кој станува навика !!!