Љубовни изреки и поговорки

Љубовни изреки

Не залажувајте се...

Не залажувајте се дека можете да ја насочувате ЉУБОВТА, напротив, ЉУБОВТА ве насочува вас !!!

Љубовта е како...

ЉУБОВТА е како шумска јагода: секогаш ќе ја најдеш на необично место !!!

Кога ти припаѓам тебе

Кога ти припаѓам тебе, тогаш конечно припаѓам и на самиот себе !!!

Да се биде заљубен...

Да се биде ЗАЉУБЕН не значи и да мора да се сака. Да се биде ЗАЉУБЕН е одредено чувство, сакањето е чин ! Чувствата ги поднесуваме, за чинот се одлучуваме !!!

Љубовта е оган...

ЉУБОВТА е оган кој се обидувате да го изгаснете со бензин !!!