Пријателите на СМС пораки

Во овој дел одвојуваме место на нашиот сајт за пријателите на СМС пораки кои се љубители на пишаниот збор, дали е тоа проза или поезија или нивни мисли и текстови. Голема благодарност до сите нив кои што се согласија да ги споделат нивните дела со сите нас.

Ќе најдете доста интересни текстови за љубовта, животот, мудри изреки, мудри мисли, проза и поезија. Доколку и вие сакате да ги споделите вашите дела, слободно контактирајте не преку нашата контакт форма.

Љубовен мозаик

Јас од секогаш те сакав...

Од секогаш те сакавБеше 21-ви декември дваесет и еден часот и четириесетина минути. Се потпре на клупата и го погледна во недоверба. Стоеше на два метра од неа и збунето гледаше пред себе без да се помрдне.

“Дојди” – изусти таа тивко подавајќи му ја раката. Тој ја погледна безизразно, се доближи и без збор и ги зема двете дланки во своите големи шаки и цврсто ги задржи за да ја осети нивната топла мекост. Ги триеше со палците и се загледуваше во нив без збор. Беше останал...

Повеќе: Јас од секогаш те сакав...

Не можам по тебе да оздравам

Не можам по тебе да оздравамГо склопив лаптопот. Не можев да дишам.
Во инат пробував длабоко да земам воздух.
Не знам што ми се случуваше.
Ме обви неподнослива жештина,
како некој вид на топли морници.
Го зграпчив телефонот и капутот и одлетав надвор.

Во трчање излегов од дворот,
ја претрчав малата уличка и излегов на булеварот.
Немите свирежи на...

Повеќе: Не можам по тебе да оздравам

Нашата приказна...

Нашата приказна - Лајла ГрејсТаа вечер се обидував да не мислам. Се обидував да се насмеам. Се обидував да се потсетам дека не ми требаш, дека не те сакам, дека не ми значиш. Посакував да е така. Баш онака како што ми кажа еднаш. “Посакувам да не ми значиш, посакувам да ми е гајле за тебе…“. Се чувствував чудно. Како некоја тапа тешка болка во градите. Како да ме гуши. Но, не можев да плачам. Со сета сила со саати се...

Повеќе: Нашата приказна...

Есенска љубов

Есенска љубовКолку врева кренаа пожолтените лисја, со немирниот ветер
создадоа златна престилка за да го удостојат твоето доаѓање,
во исчекување се ,денес ќе ја слушнат твојата песна од усните,
ќе се играш со ветрот ловејќи го текстот на сините пеперутки.

Повеќе: Есенска љубов

На врв на усни

На врв на усни - Бренда БочвароваЈас би кажала многу, 
но очите мои повеќе кажуваат 
за оние кои умеат да читаат.
Под око или на врв од клепките
висат моите зборови..

Повеќе: На врв на усни