СМС пораки на Facebook

Не можам по тебе да оздравам

Не можам по тебе да оздравамГо склопив лаптопот. Не можев да дишам.
Во инат пробував длабоко да земам воздух.
Не знам што ми се случуваше.
Ме обви неподнослива жештина,
како некој вид на топли морници.
Го зграпчив телефонот и капутот и одлетав надвор.

Во трчање излегов од дворот,
ја претрчав малата уличка и излегов на булеварот.
Немите свирежи на...

Повеќе: Не можам по тебе да оздравам

Љубовни изреки и пораки 04

Љубовни изреки и пораки - четврт делБидејќи сезоната во капење е во тек,

некои личности би можеле лесно

да одпливаат од мојот живот.

Долго веќе пливаа по моите живци!!!

Повеќе: Љубовни изреки и пораки 04

Нашата приказна...

Нашата приказна - Лајла ГрејсТаа вечер се обидував да не мислам. Се обидував да се насмеам. Се обидував да се потсетам дека не ми требаш, дека не те сакам, дека не ми значиш. Посакував да е така. Баш онака како што ми кажа еднаш. “Посакувам да не ми значиш, посакувам да ми е гајле за тебе…“. Се чувствував чудно. Како некоја тапа тешка болка во градите. Како да ме гуши. Но, не можев да плачам. Со сета сила со саати се...

Повеќе: Нашата приказна...

Наследството на богатиот

Поучна мотивирачка приказнаСи бил еден човек од Aмерика кој бил многу богат. Неговото богатство вредело милиони. Тој поседувал куќи, земји, антики и замок. Сепак, иако имал се и изгледал среќен однадвор, одвнатре бил несреќен. Неговата жена стареела а тие немале дете. Тој отсекогаш сакал дете за да ја продолжи семејната лоза.

Повеќе: Наследството на богатиот

Повеќе артикли...

  1. Љубовни изреки и пораки 03
  2. Тажна љубовна случка од Франција