СМС пораки на Facebook

Страст која го разгори стариот жар

Стара љубовна страстИзлегов да се прошетам, бидејки времето беше убаво... Ретко имав прилика да бидам без обврски, и да си посветам барем неколку часа само на себе, макар тоа била и една обична прошетка по улиците на градот... Бев и повеќе од зафатен, додуша рака на срце немав на што да се жалам... Имам убава работа, a и убава живеачка... Одејќи така по улицата, одминувајќи една жена која беше застанала пред еден излог, ненамерно и ја закачив торбата, и таа падна... Во истиот момент таа се сврте, но, извинувањето ми застана на уста, не успеав да го изречам ...

Повеќе: Страст која го разгори стариот жар

Мала за љубов...

Мала за љубов“Девојче, не можеш ти тоа да го разбереш. Не го очекувај тоа од мене. Нема да го добиеш. Мала си. Не разбираш!” – уште еден удар од неговите усни. И ја тресна вратата од неговото срце, иако знаеше дека не го заслужува тоа. Како да чекаше да се откаже. Тој сметаше дека така е подобро за неа. Но, таа ја слушаше единствената причина која спиеше во неа, единствената искра. Зар беше толку тешко да се сфати – таа го љубеше. Тоа? беше доволно. Секое утро забораваше на...

Повеќе: Мала за љубов...

Виновникот за палетата од бои

Романтичен бакнежДенес е... пролет. Навистина е. За мене е. Секој ден, веќе долго време без разлика дали врел песок, жолти лисја или снег се топат под моите стапала, јас чуствувам само мирис на пролет.

И понекогаш подскокнувам додека одам. Да, токму така! Како дете кое се радува разгалено од...

Повеќе: Виновникот за палетата од бои

Патот до нашата радост

Позитивни мислењеЕдна стара легенда раскажува за тројца мажи, кои носеле секој по две вреќи. Но теретот не го чувствувале подеднакво. Вреќите им биле, едната од напред, а другата од назад, виселе обесени на дрвена мотика на рамената.

Го прашале првиот човек што има во вреќите. Одговорил:
- Сите мои успеси, сите добри дела на моите пријатели, сите животни радости - се во вреќата однапред. Скриени од погледите, завршени, прикриени со лисја, не ми сметаат многу. Во вреќета однапред ги имам сите лоши и грди работи кои ми се...

Повеќе: Патот до нашата радост

Повеќе артикли...

  1. Секогаш “костумот“ чувајте го во колата
  2. Осамена...