СМС пораки на Facebook

Имагинарен човек

Имагинарен човек - Даница ПетровскаНие можеме, и сакаме да се наметнеме еден на друг ,

да се посакаме , отфрлиме, и повторно да се зближиме,

да ги забрзаме зборовите иако нашите јазици се спори ,

ние знаеме дека нашето постоење е помеѓу буквите .

Повеќе: Имагинарен човек

Портрети на познатите холивудски ѕвезди

Џони ДепФотографии од познатите светски ѕвезди направени т.е. нацртани со молив.

На прв поглед и на многу од нив нема да верувате дека се направени со молив но напротив, со голема прецизност и посветеност тоа го направиле до такво совршенство да изгледаат како да се фотографирани. На тоа ќе одлучете вие дали се реални или се обични фотографии.

Повеќе: Портрети на познатите холивудски ѕвезди

Дождот јас и ти...

Девојка на дождЈа гледаше длабоко во очите и не можеше да се изнагледа. Како да знаеше дека повторно ќе ја види, како да знаеше дека нема да ја заборави. Колку и да се трудеше таа секогаш го потсеќаше на таа забава, на тој ден, тој проклет ден кога тагата повторно оживеа во неговото срце. Тоа беше денот кога повторно се потсети колку е неговиот брак промашен и колку тој преживува и се бори секојдневно. Глуми заљубен во својата жена, која од друга страна е безчувствителна пуфла која ја интересира само шопнгот и љубовникот. Многу наврати се обидувал да си го среди животот , да си ја прифати судбината таква каква што е и да продолжи понатаму обдувајќи се да ја засака. Посебно сега кога единствениот излез му беше да добие дете од неа, кое ќе му го направи...

Повеќе: Дождот јас и ти...

Незаборавно и неповратно...

Романтично љубовно писмоДожд, ладно... само една насмевка, очи полни несигурност и прегратка...

Една вечер...

Вечер во која за прв пат си дозволив да бидам онаа личност која навистина сум, си дозволив да се опуштам, и да бидам правата јас, без лаги, без криење... Росеше... најубавото нешто, чувството кога лесни капки ќе ти паднат на лицето, а сепак не те...

Повеќе: Незаборавно и неповратно...

Повеќе артикли...

  1. Не откривај ја својата душа пред сите...
  2. Љубовни изреки и пораки 05